Nyt vinteren med en herlig 5-retters hos Bryggen Tracteursted
Høydepunkter
Brukervilkår
- Gjelder fra 7. januar til 30. april 2021
- Dealen kan brukes alle dager i restaurantens åpningstider
- Booking gjøres online
- Oppgi din Let's deal-kode
- Ta med din Let's deal-kupong i app ved oppmøte
- Husk å booke i god tid før siste dato
- Dealer som ikke brukes grunnet for sen booking, manglende oppmøte, avbestilling eller flytting mindre enn 24 timer før bestilt bord, refunderes ikke
- Bildet er et illustrasjonsbilde
Mer om dealen
5 retters smaksmeny:
Forrett
- Kremet jordskokksuppe
Med jordskokkchips tilsmakt med fingertare - Akevittgravet lammefilet
Med timianolje og syltet gresskar med flatbrød - Røkt Kveite
Med fennikel og sennepsvinaigrette
Hovedrett
- Dagens hovedrett
Velg mellom fisk, kjøtt eller vegetar
Dessert
- Pæreterte med brunost og rosiner
Garnert med bær og pisket krem
Bryggen Tracteursted
I mange år har Bryggen Tracteursted servert mat inspirert av vestlandsk og bergensk matkultur basert på de beste lokale råvarene. På Bryggen Tracteursted kan du kjenne på historien fra hanseatene til nåtiden. Nyt en annerledes matopplevelse på historisk grunn i en intim restaurant med et moderne kjøkken. I tillegg har de spesialisert seg på øl av høy kvalitet fra området langs kysten mellom Kristiansand og Kristiansund. I tillegg er restauranten sertifisert av «Norske Akevitters Venner» og du kan trygg spørre en av deres servitører for en anbefaling.
Historie
Omkring 1360 ble Bryggen i Bergen etablert som et Hanseatisk «kontor», og tyskerne kom til å dominere Bryggen i de neste 400 år. Eksport av tørrfisk og import av korn var hovedgrunnlaget for deres virksomhet. Det Tyske Kontor på Bryggen var et særegent mannssamfunn preget av hardt arbeid og streng disiplin. Kontoret hadde sin egen jurisdiksjon og eget skolesystem. Selv om størstedelen av bodene på Bryggen var oppført som lagerrom, rommet de også enkle kontorer og boligkvarterer for kjøpmenn, geseller og drenger. Bakerst i gårdene lå Schøtstuene, Hanseatenes felles samlingssted, der de om vinteren fikk servert varme måltider. En Schøtstue fylte også en rekke andre funksjoner i tillegg til dette - den var festlokale der man holdt lag seg imellom eller med gjester. Ved branner i slutten av 1400- og frem over i 1500-årene forsvant de fleste Schøtstuene fra Bergen, de ble ikke gjenoppbygget ettersom byfolket ikke lenger så seg fornøyd med det fellessystem som Schøtstuene med tilhørende Ildhus var basert på. Tyskerne på Bryggen beholdt imidlertid både Schøtstue og Ildhus. Derfor ble stuene på våre kanter benyttet helt opp til omkring 1840-årene. I dag er det fire igjen av dem, hvorav Svensgårdens Schøtstue er fredet og den eneste som fortsatt står på sin opprinnelige plass.