Se favoritter
Escape game. Løs mysteriet - Operasjon Grefsenkollen (1-4 personer)

Escape game. Løs mysteriet - Operasjon Grefsenkollen (1-4 personer)

249 kr
400 kr
Kjøpte
10+
Spar
38%
Legg til deal i favoritter

Operasjon Grefsenkollen 1945 er basert på virkelige hendelser fra slutten av 2. verdenskrig. Som medlemmer av den norske motstandsbevegelsen er det deres oppgave å gjennomføre det hemmelige oppdraget. Oppdraget løses mens dere beveger dere i terrenget rundt Grefsenkollen. I konvolutten finner dere alt som trengs for å gjennomføre oppdraget.

Høydepunkter

 • Du henter spillet på Grefsenkollen restauranten
 • Spillet foregår utenfor slik at du kan starte når det passer deg
 • Spiller flere grupper samtidig vil de som har løst det først vinne!
 • Antall deltakere per spill er 1-4 personer
 • Èn deal gjelder én gruppe

Brukervilkår

 • Registrer din Let's deal-kode innen 3 måneder etter kjøpsdato
 • Oppgi din Let’s deal-kode ved Pick up ved Grefsenkollen Restaurangen
 • Man kan spille på alle tider av døgnet, det inget personal involvert
 • Dealer som ikke brukes grunnet for sen booking, sykdom, manglende oppmøte, avbestilling eller flytting mindre enn 24 timer før bestilt time, refunderes ikke
 • Språk: norsk
 • Alder: 8+ (13 uten voksne)

Mer om dealen

Operasjon Grefsenkollen - 1945 er basert på virkelige hendelser. Oppdraget krever gode samarbeidsevner og tester deres potensiale som motstandsfolk. Som radiooperatører i Milorg er det deres oppgave å sikre radiokontakten med de allierte og redde overlevende kamerater. Milorg - også kalt «gutta på skauen» - var navnet på den militære delen av den norske motstandsbevegelsen. Til slutt avgjøres det om dere har klart oppdraget, som er todelt:

 • 1. Å sørge for at motstandsbevegelsen kan fortsette sitt arbeid. 
 • 2. Å redde motstandsfolk. I konvolutten finner dere alt som skal brukes for å løse dette oppdraget. 


Hvert kapittel inneholder informasjon og oppgaver. Dere bruker de røde poengboksene til å notere om dere har fått poeng eller ikke. De røde poengboksene står nederst på sidene og ser sånn ut: Jo flere poeng dere får, jo mer tid får dere til å løse den siste avgjørende oppgaven. Hvert poeng gir dere to minutter, så hvis dere har fått 4 poeng, får dere 8 minutter til å løse den siste og viktigste oppgaven som avgjør om dere lykkes eller feiler i å løse oppdraget deres. Til slutt får dere vite hva som virkelig hendte.

SNU OG LES BAKSIDEN INTRODUKSJON NOTER ELLER RIV I PAPIRET FOR Å MARKERE POENGENE DERE HAR SAMLET. 1 POENG 0 POENG

Året er 1945. Norge er besatt av Nazi-Tyskland, Josef Terboven er Rikskommissær i Norge og dere er radiooperatør i Milorg. Ved krigsutbruddet var du kriminalbetjent i Oslo. Siden du ikke ville arbeide for tyskerne, måtte du rømme til England. Her meldte du deg til tjeneste for den norske motstandsbevegelsen, og fikk opplæring i våpenbruk og som radiooperatør. På senvinteren 1945 er du smuglet tilbake til Norge for å slutte deg til Milorgdistrikt D-13, nærmere bestemt den motstandsgruppen som opererer i området rundt Grefsenkollen. Grefsenkollen er under streng tysk bevoktning, fordi de har en radio- og peilestasjon der. Fra toppen av Grefsenkollen forsøker tyskerne å peile og lokalisere radiosignalene fra gutta på skauen når de kommuniserer med den norske eksilregjeringen i London. Peileutstyr har tyskerne også om bord i det fryktede flyet «Storken», som kretser over marka. Hvis tyskerne får lokalisert radiosignalene fra en illegal radiosender inne på «skauen», har de direktekontakt med luftvernartilleristillingen på Korsvolltoppen (kalt Tyskertoppen) der soldatene er klare til å rykke ut og uskadeliggjøre de norske radiooperatørene. Dette hadde høy prioritet hos den tyske okkupasjonsmakten fordi kommunikasjonen mellom gutta på skauen og de allierte skapte store problemer for dem. Motstandsbevegelsens radiosendinger fra skogområdene rundt Grefsenkollen var med andre ord livsfarlige for radiooperatørene. Motstandsgruppen dere skal slutte dere til har dekknavnet Johanna, og består av Arne, Kalle og Agnes. Det siste dere vet om gruppa er at de er dratt i bryllup til noen venner et annet sted i Oslo. Det er derfor avtalt at dere skal møtes ved gruppas base i skogen når de er tilbake. På veien til møtet er det din oppgave å hente provianten som Oslo-folk hver uke setter ut på et hemmelig sted i skogen. Stedet ligger rett ved din rute. Kalle og Agnes er dine barndomsvenner. Arne er du først blitt kjent med som en del av Milorg. En fornuftig fyr. Omhyggelig. Til å stole på og viktigst av alt: en dyktig radiooperatør. Du har selv lært ham opp.Tilbakemeldinger:

Dette er veldig gøy. Man lurer på hvorfor dette ikke har blitt oppfunnet før!! - Henrik

Det gjør det ekstra spennende at historien er bygget på virkelige hendelser. - Johan Hazekamp

Virkelig morsomt som virksomhet å sende mange lag på jakt. Flere løste til og med mysteriet ;) - Ulle Bjørn

 


Deal selges av

Solve A Mystery
Organisasjonsnummer: 559250-4244
Grefsenkollveien 100
0490 Oslo
Mandag - Fredag 11:00 - 17:00